Zumbaaa…

Screen-Shot-2012-03-23-at-9.18.00-PM[1]

Vedno govorim (in pišem), kako zelo je za zadovoljstvo pomembno ravnovesje v našem življenju. Od tega ravnovesja je odvisno naše počutje. In če je dobro, smo srečni. Zato motivirani in uspešni.

Dejstvo je, da teorijo obvlada večina. Poznamo jo najbrž vsi. V praksi pa ne gre vedno tako zlahka. Pridejo dnevi, pridejo stvari, ki to naše ravnovesje zamajejo. In takrat je pomembno edino to, kako bomo odreagirali. Sedli in se vdali ali pa si vzeli čas za razmislek in pripravo za nov zalet.

Jaz sem si ta zalet letos vzela z vadbo, ki se imenuje “ZUMBA”. Najbrž že slišali? Gre imagesXO0T0S9Uza že nekaj časa zelo popularno skupinsko plesno vadbo ob latinsko ameriških ritmih. Vadba je zabavna, učinkovita in enostavna, zasnovana na principu intervalnega treninga. Ob različnih koreografijah, kjer se menjavajo hitri in počasni ritmi ter različni plesni slogi (samba, merengue, cha cha,…) se krepijo mišične skupine celega telesa, zadnjice in nog, trupa, trebuha in rok, predvsem pa zelo pomembna mišica, srce! Vadba je namreč zelo intenzivna (no, seveda je odvisno tudi od tega, kako zavzeto jo izvajamo), saj lahko v eni uri pokurimo kar tja do 1000 kalorij. Jaz po koncu vadbe definitivno pridem do svojega stanovanja po stopnicah le s pomočjo ograje 😉 Z njo si izboljšujem fizično kondicijo in tudi koordinacijo. Verjamem, da z njo tistih dvakrat na teden stopim tudi nekaj maščobe 🙂 Mišice dobivajo tonus in s tem se definitivno vpliva na tisto, čemur vsaj ženske tu in tam pripisujemo (pre)velik pomen….oblikovanje postave. Pa ni s tem nič narobe, kajne? Če se v svoji koži počutimo dobro, je boljša tudi naša samozavest. Da ena ura “odklopa” ob glasbi naredi veliko dobrega tudi za mojo dušo in srce, pa verjetno tudi ni zanemarljivo.

Da si boste lažje predstavljali (vsaj tisti, ki ne veste kaj je zumba), sta spodaj dva linka. Če boste dobro pogledali, boste videli, da “zumbajo” moški in ženske, stari in mladi. Glasbo zagotovo poznate, koreografij nanjo pa je skoraj toliko kot izvajalcev. Če si boste torej izmislili kakšno čisto svojo, ne bo nič narobe 🙂 Moje štiri stene dnevne sobe so navajene vseh možnih variant, pa še vedno stojijo 😉

Torej, ko boste jemali nov zalet, mogoče glasba in ples nista tako slaba ideja…

Kdaj drugič pa o drugem delu mojega vzpostavljanja ravnovesja….. TAI CHIJU.

 

(Skupno 119 obiskov, današnjih obiskov 1)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja